"Historia polskiego smaku. Kuchnia - Stół - Obyczaje"
Liczba stron:294 + 1 str. źródła ilustracji
Twórca: Współtwórca:Jan Łoziński - bada obyczajowość Polaków w minionych wiekach
Temat i słowa kluczowe:kuchnia ; jedzenie ; potrawy ; Piastowie ; Jagiellonowie ; kuchnia sarmacka ; PRL ; produkty spożywcze ; kuchnia polska ; kuchnia ziemiańska ; kuchnia narodowa
Zakres przestrzenny: Zakres czasowy: Dziedzina, dyscyplina, subdyscyplina:dziedzina nauk humanistycznych ; historia ; historia codzienności
Problemy badawcze:jak zmieniała się kuchnia polska na przestrzeni dziejów?
Kategorie społeczne, których dotyczy dokument: Obszary tematyczne:używanie, zażywanie, spożywanie
Postacie życia społ.-polit. występujące w tekście:Bolesław Bierut ; Wiesław Gomułka
Abstrakt: Spis treści: Miejsce wydania: Typ obiektu: Sygnatura: ISBN/ISSN: Język: Link do katalogu biblioteki: Data wydania: Lokalizacja oryginału:Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu
Archiwum:Biblioteka Instytutu Filologii Polskiej UAM
Dodatkowe informacje : Format obiektu cyfrowego: Informacje o badaniu:Treść tej publikacji znajduje się poza biblioteką cyfrową.
Kliknij link poniżej, aby wyświetlić treść.
https://alpha.bn.org.pl/search~S5*pol?/thistoria+polskiego+smaku/thistoria+polskiego+smaku/1%2C1%2C2%2CB/frameset&FF=thistoria+polskiego+smaku+kuchnia+sto~al~a+obyczaje&1%2C%2C2