"Historia polskiego smaku. Kuchnia - Stół - Obyczaje"
NumberOfPages:294 + 1 str. źródła ilustracji
Creator: Contributor:Jan Łoziński - bada obyczajowość Polaków w minionych wiekach
Subject and Keywords:kuchnia ; jedzenie ; potrawy ; Piastowie ; Jagiellonowie ; kuchnia sarmacka ; PRL ; produkty spożywcze ; kuchnia polska ; kuchnia ziemiańska ; kuchnia narodowa
Temporal coverage: Spatial coverage: ResearchDomains:dziedzina nauk humanistycznych ; historia ; historia codzienności
ResearchProblems:jak zmieniała się kuchnia polska na przestrzeni dziejów?
SocialCategories: ResearchFields:używanie, zażywanie, spożywanie
HistoricalPersons:Bolesław Bierut ; Wiesław Gomułka
Abstract: Table of contents: Place of publication: Object type: Signature: ISBN/ISSN: Language: Link to library: Publication date: Location of original object:Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu
Archives:Biblioteka Instytutu Filologii Polskiej UAM
Additional information: Digital object format: ResearchInfo:This content is hosted outside the digital library.
Click the link below to view the content.
https://alpha.bn.org.pl/search~S5*pol?/thistoria+polskiego+smaku/thistoria+polskiego+smaku/1%2C1%2C2%2CB/frameset&FF=thistoria+polskiego+smaku+kuchnia+sto~al~a+obyczaje&1%2C%2C2