Filtry
  • Kolekcje
  • Typ pliku
  • Format treści
  • Twórca
  • Temat i słowa kluczowe
  • Typ obiektu
  • Język
  • Udostępniane przez
  • Data wydania
  • Data utworzenia
  • Podmioty dysponujące prawami autorskimi do badań
  • Zakres anonimizacji
  • Digitalizacja

Szukana fraza: [Informacje o badaniu = "Badania dotyczą kultury kulinarnej w okresie PRLu, jej ideologii, sposbów jej wprowadzania przez komunistyczne władze oraz społecznych reakcji na tego rodzaju innowacje kulturowe. Autor analizuje dzieła literackie opisujące kulturę kulinarną w okresie PRLu, książki kucharskie z tamtego czasu, a także przeprowadził 17 wywiadów pogłębionych z kobietami pamiętającymi PRL\-owską rzeczywistość."]

Wyników: 1

Obiektów na stronie:

Grzegorz Piotrowski, student etnologii na UAM w Poznaniu. Studia w Instytucie Etnologii i Antropologii Kulturowej w Poznaniu ukończył w 2005 roku. Obecnie pracownik naukowy School of Social Sciences Södertörn University w Sztokholmie

2005
praca magisterska

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji