Filtry
  • Kolekcje
  • Typ pliku
  • Format treści
  • Twórca
  • Temat i słowa kluczowe
  • Typ obiektu
  • Język
  • Udostępniane przez
  • Data wydania
  • Data utworzenia
  • Podmioty dysponujące prawami autorskimi do badań
  • Zakres anonimizacji
  • Digitalizacja

Szukana fraza: [Abstrakt = "Praca magisterska jest próbą odpowiedzi na pytanie o specyfikę kultury kulinarnej w PRL\-u, a dokładniej o to, w jaki sposób była ona konstruowana przez komunistyczne władze oraz jak do nowych obyczajów kulinarnych adaptowały się osoby żyjące w interesującym autora okresie. Autor odpowiada na te pytania posługując się zarówno koncepcjami teoretycznymi z zakresu antropologii jedzenia, jak i prowadząc badania empiryczne. Te ostatnie opierają się na analizie materiałów zastanych\- są to dzieła literackie oraz książki kucharskie z okresu PRL\-u, a także na wywiadach pogłębionych przeprowadzonych z kobietami żyjącymi w okresie PRLu, a mieszkającymi dziś zarówno na wsi, jak i w miastach."]

Wyników: 1

Obiektów na stronie:

Grzegorz Piotrowski, student etnologii na UAM w Poznaniu. Studia w Instytucie Etnologii i Antropologii Kulturowej w Poznaniu ukończył w 2005 roku. Obecnie pracownik naukowy School of Social Sciences Södertörn University w Sztokholmie

2005
praca magisterska

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji